sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Omppupiirakkaa


Aurinkoista iltaa toivottaa viimeistä lomapäiväänsä viettävä.
 
Siitäkin huolimatta, että aurinko paistaa ulkona, paneudun minä nyt omenapiirakan leivontaan, sillä aion viedä sitä huomenna töihin.

Ja koska minulle sopii tyyli -tee kerralla paljon-, niin leivonpa niitä kolme pellillistä. Yhden töihin viemisiksi, yhden syömisiksi ja yhden pakastimeen. Piirakan kanssa tarjoan vaniljakastiketta, mutta sitä en aio itse tehdä.

Ohjeen löysin vanhasta oppikirjastani. Omenapiirakkaakin koskien löytyy jos jonkinmoista ohjetta, mutta minä tein nyt oppikirjani mukaan. (tosin ohje oli marjapiirakalle, mutta eihän se piirakka tiedä onko siinä marjoja vai hedelmiä).

Ensiksi täytyisi saada jostain omenoita... Ja kun omaa puuta ei ole, niin...

Vanhempien luokse mars-mars. Sieltä niitä löytyy...

Omenapuu on vanha kuin taivas...

...mutta satoa se silti vielä tuottaa.
Lajike taitaa olla punakaneli.
 
Ämpärillisen keräsin.
Ja näin jälkeenpäin voin sanoa, että tuossa oli puolet liikaa.
 
Sitten pikaiset kuulumisten vaihdot ja äkkiä kotio.
 
Omenat pesun kautta leikkuulaudalle ja...
 
..viipaleeksi.
 
Kulhoon vehnäjauhot, sokeri, vaniliinisokeri,
leivinjauhe ja sooda. Sitten sekoittaen.
 
Keittiövaaka on kätevä kapistus vaikka...
 
...voin mittaamiseen.
 
Mikrotus.
 
Voisula joukkoon ja...
 
...sekoittaen.

Osa taikinasta talteen.
 
Ja joukkoon munat ja piimä.
 
Taikina pellille ja sitten hauskimpaan osaan...
 
...eli koristeluun.
Yksi näin.
 
Toinen näin.
 
Kolmas näin.
 
Ja oikeastihan sillä ei ole mitään väliä minkänäköisiä tai millälailla ne viipaleet ovat, koska...
 
 
...kaikki saavat taikinaa päälle (ja ripauksen kanelia).
 
Sitten kaikki kolme uuniin ja kohta on...
 
...lautasella pala omppupiirakkaa vaniljakastikkeen kera ja kupissa höyryävää mustaa kahvia.
 
 
P.S. Jännittää muuten ihan hirveästi palata lomalta töihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti